czwartek, 21 lipca 2011

typy kobiecych figur

Każda z nas różni się wyglądem, stylem bycia czy charakterem. Każda z nas ma również określony typ figury. Po części zawdzięczamy go genom. Jednak to jak będziemy wyglądać najbardziej zależy od naszej diety i sposobu ubierania się.
Figura H - Papryka
Cechy charakterystyczne:
 - szerokie ramiona
 - płaski brzuch i pupa
 - duży biust
 - ramiona tej samej szerokości co biodra
 - masywne uda i łydki.
Co jeść?
 - warzywa, owoce, chude mięso i ryby
 - unikać fast foodów i mocno przetworzonego jedzenia
 - wskazane spożycie dużych ilości błonnika.
Co ubierać?
 - sukienki i bluzki z dekoltem V i rękawem 3/4
 - bluzki i sukienki odcinane pod biustem
 - sukienki portfelowe
 - spodnie dowolnej długości (unikać tych z podwyższonym stanem)
 - buty z okrągłym noskiem, na małym obcasie
 - unikać mini, butów na platformie, dwurzędowych żakietów, prostych T-shirtów.
Figura O - Jabłko
Cechy charakterystyczne:
 - mocne ramiona
 - delikatne nadgarstki
 - duży biust
 - brak talii i wydatny brzuszek
 - szczupłe nogi.
Co jeść?
 - jeść mało, a często
 - unikać jedzenia z pszenicy i mleka krowiego
 - wskazane są sałatki warzywne, brązowy ryż, marchew, buraki, chude zupy jarzynowe, duszone w folii ryby, grillowana pierś kurczaka oraz owoce.
Co ubierać?
 - spódnice rozszerzane od linii bioder
 - wskazane głębokie dekolty, długie korale, itp.
 - niewskazane są puchowe kurtki, spodnie biodrówki oraz z podwyższonym stanem, ubrania z lycrą, spódnice na gumce.
Figura A - Gruszka
Cechy charakterystyczne:
 - barki i ramiona wąskie i szczupłe
 - obfite biodra
 - mały biust
 - brak brzucha
 - szczupłe łydki.
Co jeść?
 - unikanie wysokoprzetworzonego jedzenia
 - wskazane jedzenie potraw o niskim indeksie glikemicznym: kasze, drób, warzywa
 - unikanie białego pieczywa, słodyczy, makaronu oraz ryżu.
Co ubierać?
 - długie żakiety
 - duże korale i kolczyki, szale, bolerka
 - wskazane spódnice w kształcie litery A i szerokie spodnie
 - unikanie mini, obcisłych spodni i ołówkowych spódnic.
Figura X - Klepsydra
Cechy charakterystyczne:
 - duży biust
 - wcięcie w talii
 - biodra proporcjonalne do ramion
 - mocne uda.
Co jeść?
 - produkty o niskim lub średnim indeksie glikemicznym
 - wskazane warzywa, ryby oraz drób
 - unikać nabiału, cukru, żywności wysokoprzetworzonej, białego chleba, ziemniaków, ryżu i makaronu.
Co ubierać?
 - dobrze dopasowane żakiety i swetry
 - ołówkowe spódnice
 - spodnie z podwyższonym stanem
 - niewskazane są luźne, sportowe ubrania.
Hubert Pieszak
Blog:
http://worldofbeautywoman.blogspot.com/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz